Mäkké ako smotana: recept na najlepšiu paštétu z kuracej pečene

Foto: z verejných zdrojov

Recept obsahuje minimum ingrediencií, cenovo dostupné produkty a pokyny krok za krokom pre dokonalú konzistenciu.

Paštéta z kuracej pečene je výživný pokrm, ktorý si ľahko pripravíte doma za pár minút. Recept obsahuje minimum ingrediencií, dostupných produktov a návod krok za krokom pre dokonalú konzistenciu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janjuka na YouTube.

Recept na chutnú paštétu

Zloženie:

  • cibuľa – 300 g
  • mrkva – 1 ks.
  • zeler – 300 g
  • cesnak – 2 strúčiky
  • pečeň – 800 g
  • bobkový list – 2 ks.
  • maslo – 300 g
  • biele suché víno – 100 g
  • smotana – 350 ml
  • soľ a korenie – podľa chuti

Príprava:

  1. Cibuľu nakrájajte na kocky a mrkvu na polkruhy.
  2. Zeleninu opečieme dozlatista a pridáme nakrájaný zeler, cesnak a bobkový list. Po dokončení pridajte viac oleja.
  3. Pečeň očistite od tukových žliaz a pridajte ju na panvicu.
  4. Keď je pečeň osmažená, prilej víno a smaž 3 minúty. Prilejeme smotanu a pridáme korenie. Varte ďalších 20 min.
  5. Odstavte z ohňa, odstráňte bobkový list a pridajte 200 g masla.
  6. Zmes premiešajte mixérom a vložte do chladničky, aby stuhla.

Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život