Foto: z verejných zdrojov
Recept obsahuje minimum ingrediencií, cenovo dostupné produkty a pokyny krok za krokom pre dokonalú konzistenciu.
Paštéta z kuracej pečene je výživný pokrm, ktorý si ľahko pripravíte doma za pár minút. Recept obsahuje minimum ingrediencií, dostupných produktov a návod krok za krokom pre dokonalú konzistenciu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janjuka na YouTube.
Recept na chutnú paštétu
Zloženie:
- cibuľa – 300 g
- mrkva – 1 ks.
- zeler – 300 g
- cesnak – 2 strúčiky
- pečeň – 800 g
- bobkový list – 2 ks.
- maslo – 300 g
- biele suché víno – 100 g
- smotana – 350 ml
- soľ a korenie – podľa chuti
Príprava:
- Cibuľu nakrájajte na kocky a mrkvu na polkruhy.
- Zeleninu opečieme dozlatista a pridáme nakrájaný zeler, cesnak a bobkový list. Po dokončení pridajte viac oleja.
- Pečeň očistite od tukových žliaz a pridajte ju na panvicu.
- Keď je pečeň osmažená, prilej víno a smaž 3 minúty. Prilejeme smotanu a pridáme korenie. Varte ďalších 20 min.
- Odstavte z ohňa, odstráňte bobkový list a pridajte 200 g masla.
- Zmes premiešajte mixérom a vložte do chladničky, aby stuhla.
Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.
