Foto: z verejných zdrojov
Tento spôsob prípravy kurčaťa sa považuje za najúspešnejší
Hlavným problémom kuracích pŕs ako mäsa je, že po vyprážaní alebo pečení sú takmer vždy suché. Ukázalo sa, že existuje jednoduchý spôsob, ako kuracie prsia upiecť v rúre a získať mäkké a šťavnaté jedlo.
Ako pripraviť kuracie prsia, aby neboli suché – tip
Publikácia Express, ktorá cituje Keto Recepty, vysvetľuje, že vytúžený produkt, ktorý sa pridáva ku kuraciemu mäsu, sa pravdepodobne nachádza vo vašej chladničke alebo rúre. S ním už kurča nikdy nebude presušené bez ohľadu na to, ako ho pripravujete – na grile, v rúre alebo na grile.
Ľudia, ktorí sa snažia pripraviť mäso dokonale, sa boja, že ho nedopečú, a tak ho pečú dlhšie, čo spôsobí, že sa nakoniec presuší. Tajná prísada rieši aj tento problém.
Keto Recepty vám poradí, ako piecť kuracie prsia v rúre a čo pridať do marinády, aby ste získali ten najchutnejší pokrm vôbec. Podľa odborníkov by sa surové mäso malo určite posypať korením a bylinkami, aby si udržalo vlhkosť. Môžete pridať aj jogurt a citrónovú šťavu – kurča tak bude ešte jemnejšie. Keto Recepty však za hlavnú ingredienciu pre dokonalú marinádu označili jedlú sódu.
Je to tajomstvo, vďaka ktorému sú kuracie prsia šťavnaté a mäkké – kuchári tvrdia, že stačí aj štipka jedlej sódy, aby mäso zostalo mäkké tým, že uvoľní jeho vlákna, a to aj počas dlhšieho varenia. Potom by sa podľa odborníka mali kuracie prsia vložiť do panvice a variť na strednom ohni pod pokrievkou. To isté platí aj pre rúru – mäso je potrebné prikryť.
Ak si však vyberiete panvicu, musíte variť tri minúty z jednej strany a sedem minút z druhej strany. Potom vypnite oheň a bez toho, aby ste odstránili pokrievku, nechajte kurča päť minút „odpočívať“. Potom si môžete vychutnať prekvapivo mäkký a šťavnatý kúsok.
Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.
