Foto: z otvorených zdrojov
Pečivo je mäkké, vzdušné a vďaka škorici voňavé.
Tekvicová šarlota je klasická verzia šarloty, do ktorej sa namiesto obvyklých jabĺk pridáva sladká šťavnatá tekvica. Príprava tohto pokrmu je rovnako rýchla ako príprava klasickej charlotte.
Cesto je mäkké, vzdušné a vďaka škorici aj voňavé.
Recept
Zloženie:
- olúpaná tekvica 300 g
- pšeničná múka 150 g
- slepačie vajcia 4 ks.
- cukor 150 g
- sóda bikarbóna 1/3 lyžičky.
- kyselina citrónová 1/3 lyžičky.
- štipka soli
- škorica 1 lyžička.
- práškový cukor
- rastlinný olej
Príprava:
- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- Oddeľte žĺtky od bielkov a do žĺtkov a bielkov pridajte polovicu cukru.
- Bielky s cukrom vyšľaháme mixérom na hrudkovitú hmotu.
- Žĺtky s cukrom a soľou vymiešame metličkou, kým sa cukor nerozpustí. Po častiach pridávame vyšľahané bielky, miešame, aby sa spojili, potom pridáme preosiatu múku, sódu bikarbónu, kyselinu citrónovú, škoricu, premiešame stierkou, potom pridáme tekvicu a opäť premiešame.
- Dno formy na pečenie vyložíme pergamenom na pečenie, boky zľahka vymastíme rastlinným olejom, zmes rozotrieme a zarovnáme.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40-50 minút. Šarlotu necháme vo forme mierne vychladnúť a potom ju vyložíme na mriežku, kým úplne nevychladne. Posypeme práškovým cukrom.
Stránka nie je zabezpečená! Všetky vaše údaje sú ohrozené: heslá, história prehliadača, osobné fotografie, bankové karty a ďalšie osobné údaje budú použité útočníkmi.
