Starodávny recept na mäsovú omáčku: zabudnete na tie kupované v obchode

Foto: z verejných zdrojov

Táto pikantno-sladká omáčka dodá jedlám výraznú chuť

Cvikli je tradičná ukrajinská omáčka z červenej repy a chrenu, ktorá sa podáva k údeninám, mäsu alebo klobásam. Táto pikantná sladká omáčka dodáva jedlám jasnú chuť. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál YouTube „Kulinarni Vitivki“.

Recept na starobylú omáčku Zwickley

Zloženie:

  • Červená repa – 500 g
  • chren – 50 g
  • med – 15 g
  • soľ – 3 g
  • citrónová šťava – 15 ml

Príprava

  1. Červenú repu uvarte alebo upečte, ochlaďte, ošúpte a nastrúhajte najemno. Chren ošúpeme a veľmi jemne nastrúhame.
  2. Zmiešajte červenú repu a chren v pomere približne 3:1.
  3. Pridáme soľ, med a citrónovú šťavu.
  4. V prípade potreby pridajte trochu vody alebo vývaru, aby ste získali konzistenciu hustej kaše.
  5. Prikryte a nechajte v chladničke niekoľko hodín, aby sa chute spojili.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život